23948sdkhjf

Næsten 3.000 butikker forsvundet siden 2008

Østjylland og Storkøbenhavn har haft den mindste tilbagegang, mens det står værre til i resten af Jylland.
Det myldrede frem med flere butikker i 2006 og 2007 hvor nettovæksten var på 1.942 (+4,1 procent) på blot to år. Siden er antallet af butikker dalet med 2.832 (5,7 procent) til i alt 46.613. Det viser en opgørelse fra PostDanmark.

Værst har udviklingen været i Nordjylland, hvor faldet har været på 11,2 procent. Lige efter følger Syd-sydvestjylland med et fald på 10,9 procent og Sjælland, Lolland-Falster og Møn med et fald på 9,3 procent.

I den anden ende af skalaen udmærker Østjylland sig med et beskedent fald på 0,3 procent og Storkøbenhavn med et fald på 2,2 procent.

- Efter ophør er der i mange butikker ud over landet kommet nye ejere/lejere, men med langt mindre kundetrafik end tidligere. Det ser således værre ud mange steder, end netto-tilbagegangen indikerer. Kommuner, borgere og andre virksomheder bør satse og passe ekstra godt på deres butiksforsyning som et godt visitkort for at kunne holde på og tiltrække gode skatteborgere og medarbejdere både i det offentlige og i det lokale erhvervsliv, siger Bent Aarrebo Pedersen, formand for Danmarks Handelsstandsforeninger i en kommentar.

- Efter nærmest 0-vækst i den fysiske detailhandel siden 2008 – også i første halvår i år - kan det måske blive til en beskeden vækst i kroner i andet halvår. Det sammen med, at stor-detailhandlen, især fødevarekæderne, og storcentre kaprer større markedsandele gennem søndagskrigen, kan betyde stigende overkapacitet og resultere i en øget lukningsbølge af nærbutikker med flere de kommende år. Og dermed livstruende for mange provinsbyer og handelsområder ud over landet – også i Storkøbenhavn, uddyber han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.074